Klootschieten, een echt Achterhoeks gezelschapsspel
December 20, 2021

Klootschieten in Doetinchem!

Wij verhuren sinds kort spelmateriaal om een gezellig dagje te gaan klootschieten. Voor wie het niet kent: Klootschieten of kogelwerpen is een werpsport waarbij deelnemers, veelal opgedeeld in twee teams, proberen een met lood verzwaarde kogel (de kloot) onderhands zo ver mogelijk te werpen.

Het is t een echte DOE-sport en is bijzonder recreatief. Het komt bij het klootschieten aan op gooitechniek en spierkracht en wie in die combinatie het verst kan schieten. Het klootschieten kan het hele jaar door worden beoefend en men kan de basis al vrij snel leren. De sport kan zelfs tot op hoge leeftijd worden beoefend. Het resultaat van bijna elk schot geeft bij de deelnemers altijd wel een reactie. Ook een goed schot van de tegenstander oogst veel waardering en gaat met de nodige uitroepen gepaard. Kortom, een spel vol gezelligheid en hilariteit!

Vind je het leuk om het een keer te komen doen? Dan hebben wij de materialen hiervoor te huur. Een setje bestaat uit: een een klootzak met daarin drie stenen ballen (kloten) een hark om de kloot uit de bosjes te vissen, speluitleg en scorekaarten. De kosten van de huur zijn 10 euro per setje, per dagdeel. Onze omgeving in het buitengebied leent zich uitstekend als vertrekpunt. In de omgeving zijn een aantal mogelijkheden om even een versnapering te nemen, zoals theetuin 't Höfken of de Westhoeve en Taverne Edelweiss en Koetshuis De Slangenburg. Uiteraard is een locatie naar eigen keuze ook mogelijk.

Heb je interesse? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via WhatsApp. (06-20459183)

Klootschieten

Recente Posts

Klaar voor?

Heb je zin gekregen in een ritje?
Reserveer dan nu jouw scooteravontuur!